Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΕΕΑΕ - Νομοθετικά κενά στις ρυθμίσεις για την προπληρωμή των ασφαλίστρων



Η σύγχυση σε Διαμεσολαβητές και καταναλωτικό κοινό παραμένει ακέραια
Ερωτήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος θα υποβάλει η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος σχετικά με την εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων για την προπληρωμή των ασφαλίστρων.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται :
«Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε στην κατανόηση των όσων προβλέπονται στην Πράξη της ΤτΕ, όσον αφορά στην είσπραξη και την ασφαλιστική κάλυψη των πελατών μας, αλλά και προκειμένου να αποφορτίσουμε την πίεση που δεχόμαστε, εμείς, αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου, από την επαφή με τον πελάτη, ζητήσαμε με επιστολή μας από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί και να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσον το καταναλωτικό κοινό.
H ΕΑΕΕ εξέδωσε μια εγκύκλιο προς τις Εταιρίες-Μέλη της, με την σύσταση να την προωθήσουν στο ευρύτερο κοινό .
Τα γκρίζα σημεία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν διευκρινίζονται και η σύγχυση σε Διαμεσολαβητές και καταναλωτικό κοινό παραμένει ακέραια.
Επειδή υπάρχουν αντικρουόμενες διατάξεις που ακυρώνονται ή επικαλύπτονται από ισχύοντες νόμους που δεν καταργούνται, η Ένωση μας μετά από νομική μελέτη και τεκμηρίωση είναι έτοιμη να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις στην ΤτΕ .
Ερωτήματα που απαιτούν άμεσα συγκεκριμένες και καθαρές απαντήσεις.
Δυστυχώς είναι καθαρό πλέον και αποδεικνύεται στην πράξη ότι επιχειρείται να εφαρμοσθεί μια πρακτική αλλαγής είσπραξης, και άρα ασφαλιστικής κάλυψης, χωρίς να έχουν προβλεφθεί και επιλυθεί τα προαπαιτούμενα για την εφαρμογή τους.
Θα σας κοινοποιήσουμε πολύ σύντομα τις θέσεις μας και τα θέματα προς την Τράπεζα για να είστε ενήμεροι.»

Πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου