Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στην περιοχή της Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  άλλων δύο (2) αλλοδαπών, συνεργών του για  διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη χθες (01-02-2014) τα ξημερώματα στον Παλαμπά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας,  22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας διάπραξης κλοπών στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Σε βάρος του καθώς και σε βάρος άλλων δύο αλλοδαπών συνεργών του,   σχηματίσθηκε δικογραφία για  διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Χθες (01-02-2014) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο συστηματικών περιπολιών και ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, να κινείται με κατεύθυνση τον Παλαμπά Θεσπρωτίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ανωτέρω όχημα, ενεργώντας συνεχόμενα σήματα στάσης με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πλην όμως οι προαναφερόμενοι ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.
Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο    και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 22χρονο αλλοδαπό ενώ οι άλλοι δύο δράστες,  τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση της περιοχής. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  ο 22χρονος, μαζί με  τους δύο ομοεθνείς συνεργούς του, είχαν κλέψει την προηγούμενη ημέρα το αυτοκίνητο από την περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και δύο κλεμμένες μηχανές σκαφών καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, τα οποία είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών προέκυψε ότι οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα προ διημέρου ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν κλέψει και άλλο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας.
Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ  παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από  την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου