Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανική απάντηση στον George Clooney



Σίγουρα οι Βρετανοί δεν χάρηκαν με τη δήλωσή του να επιστραφούν τα Μάρμαρα στην Ελλάδα.
Ο Independent εκφράζει τη βρετανική δυσαρέσκεια προς τον George Clooney μ» ένα ειρωνικό δημοσίευμα.

Με τον τίτλο «Ο…

Clooney πιστεύει ότι η Βρετανία πρέπει να χάσει τα Μάρμαρά της», ο δημοσιογράφος σχολιάζει με πικρία και ειρωνεία τη δήλωση του superstar στην Μπερλινάλε ότι η Ελλάδα έχει δίκαια αιτήματα ώστε να επιστραφούν τα Μάρμαρά της.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος φιλοξενεί δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, John Whittingdale, σύμφωνα με την οποία ο Clooney είναι… εν ολίγοις άσχετος με την ιστορία των Μαρμάρων.
«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά υποψιάζομαι ότι πιθανότατα δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων και το νόμιμο δικαίωμα που έχει η Βρετανία σ» αυτά. Είναι Αμερικανός.
Υποθέτω ότι δεν ξέρει γιατί η Βρετανία κατέχει τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Σ» αυτήν τη χώρα πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να παραμείνουν στη Μ. Βρετανία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εκρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου τόνισε: Καθένας δικαιούται να εκφέρει άποψη, αλλά οι επίτροποι του Μουσείου ήταν πάντα ξεκάθαροι ότι θεωρούν πως υπάρχει δημόσιο όφελος να παραμένουν τα Μάρμαρα στη συλλογή μας καθώς αποτελούν μέρος της συλλογής μας.
Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις της διεύντριας της εκστρατείας για την επιστροφή των Μαρμάρων, Μαρίας Πούλιντζερ Κουτσίκου: «Είναι πολύ θετικό όταν ένα δημόσιο πρόσωπο μιλά υπέρ της επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα καθώς βοηθά ώστε να ευαισθητοποιείται το κοινό.
Υπέρ της επιστροφής των Μαρμαρων, ο ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Κέμπριτζ, Anthony Snodgrass, σχολίασε: «Ο Clooney είναι κάποιος που δεν έχει «τσεκούρι για να κόψει»».
Πηγή:trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου