Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αυτά είναι τα 15 πιο ακριβά υλικά του κόσμου

Τελικά δεν είναι είναι μόνο ο χρυσός που κοστίζει ακριβά και αξίζει μια περιουσία...
Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.

Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά άλλα με πολλαπλάσιο κόστος. Και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν χρησιμοποιούνται για εντυπωσιασμό ή για επίδειξη πλούτου, καθώς περιλαμβάνονται αρκετές ναρκωτικές ουσίες και μέταλλα που είναι ικανά να καταστρέψουν τον πλανήτη μας
Τα 15 υλικά, μέταλλα ή ουσίες που ακολουθούν, θεωρούνται τα πιο ακριβά όσον αφορά στη τιμή που έχουν ανά γραμμάριο.
Δείτε ποιες είναι:
Χρυσός
Κόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.
Ρόδιο
Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Πλατίνα
Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.
Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.
Μεθαμφεταμίνη
Κόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.
Κέρατο Ρινόκερου
Κόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του  είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .
Ηρωίνη
Κόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ
Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.
Κοκαΐνη
Κόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .
LSD
Κόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο.
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία και ψευδαισθήσεις, όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα υγείας .
Πλουτώνιο
Κόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Παινίτε
Κόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο
Τααφέιτε
Κόστος: 2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια. Και καθώς είναι πάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα.
Τρίτιο
Κόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Διαμάντια
Κόστος: 55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο.
Καλιφόρνιο 252
Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950.
Αντιύλη
Κόστος: 62.500 δισεκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.
Πηγή:ProtoThema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου