Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Όταν τα παράθυρα... μιλάνε



Αν σταματήσετε και ακούσετε προσεκτικά τι συμβαίνει στο σπίτι σας, θα διαπιστώσετε ότι τα παράθυρά σας… «μιλάνε» και προσπαθούν να σας παρέχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες! Όπως για παράδειγμα, για το αν υπάρχει αρκετή υγρασία, ή αν έχετε απώλειες στη θερμότητα.
Υπάρχει υγρασία στο κάτω μέρος ή στις γωνίες του τζαμιού

Τι προσπαθεί να σας πει το παράθυρό σας: Το σπίτι σας δεν αερίζεται ικανοποιητικά, ή τα επίπεδα υγρασίας είναι υψηλά. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα παράθυρά σας, όσο με τη μόνωση του σπιτιού, όμως τα παράθυρα σας «ενημερώνουν» για το πρόβλημα.

Υπάρχει υγρασία ανάμεσα στα διπλά τζάμια

Τι προσπαθεί να σας πει το παράθυρό σας: Τα σφραγίσματα ανάμεσα στα διπλά ή τα τριπλά τζάμια σας έχουν αρχίσει να χαλάνε, ή έχουν καταστραφεί ήδη, με αποτέλεσμα να περνάει αέρας.

Η υγρασία παγιδεύεται ανάμεσα από αυτά και σχηματίζονται σταγόνες νερού ή θολώνουν τα τζάμια.

Υπάρχει υγρασία στο κέντρο του τζαμιού, από τη μέσα πλευρά, στο εσωτερικό του τζαμιού

Τι προσπαθεί να σας πει το παράθυρό σας: Έχετε διαρροή αερίου, που υπάρχει στα διπλά τζάμια.

Το αέριο –συνήθως αργό- διαφεύγει ή κατακάθεται στο κάτω μέρος του τζαμιού. Αν συμβεί διαρροή το παράθυρο δεν προσφέρει καλή μόνωση και έχει έρθει η ώρα να το αλλάξετε.

Δυσκολεύεστε να ανοίξετε και να κλείσετε το παράθυρο

Τι προσπαθεί να σας πει το παράθυρό σας: Το ξύλο έχει αρχίσει να φουσκώνει. Τα ξύλινα παράθυρα φουσκώνουν όταν έχουν ρουφήξει πολύ υγρασία και τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι πολύ υψηλά, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρουν» και να μην ανοίγουν εύκολα.

Περνάει νερό γύρω από το παράθυρο

Τι προσπαθεί να σας πει το παράθυρό σας:
Το παράθυρο δεν έχει κλείσει καλά. Δοκιμάστε να το κλειδώσετε, καθώς με αυτόν τον τρόπο κλείνει και «σφραγίζει» καλύτερα.

Αν τις ημέρες που βρέχει έντονα –παρότι έχετε κλειδωμένα τα παραθυρόφυλλα- παρατηρήσετε ότι μπαίνει νερό από την πάνω μεριά του παραθύρου, τότε τα νέα δεν είναι καλά, γράφει ο Brett Martin στο popularmechanics.com.

Το πιο πιθανό είναι η διαρροή νερού να μην οφείλεται στο παράθυρο, αλλά να «εισβάλλει» από την οροφή ή τους τοίχους του κτιρίου.
Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου