Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ομιλία Γ.Ζάψα στην Άρτα και επισκέψεις σε φορείς

«Για μας όλοι οι Ηπειρώτες είναι ίσοι και θα απολαμβάνουν ισότιμα και αναλογικά ποιοτικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Η Άρτα έμεινε ξεχασμένη και παραμελημένη από την απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση. Δεν καλλιεργήθηκε περιφερειακή συνείδηση και εμείς οφείλουμε και δεσμευόμαστε ότι θα το αλλάξουμε αυτό.
Η Άρτα θα έχει το δικό της μερίδιο στον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια ισομερώς και ισότιμα.

Σε οτιδήποτε σχεδιαστεί να γίνει εμείς θα έχουμε στενή συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και με τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής για την αναγκαία κοινωνική συναίνεση και αποδοχή», τόνισε στην ομιλία του στην αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς» στην Άρτα, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Γιώργος Ζάψας.
Αναφερόμενος στις αρχές και τις αξίες της παράταξης ο κ. Ζάψας υπογράμμισε ότι,
 «Θέλουμε διαφάνεια στην διοίκηση, λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο σε όλα τα όργανα της».

Σε ότι αφορά στους στόχους και τις προτάσεις για ανάπτυξη ο επικεφαλής της «Συμμαχία Ηπειρωτών» επεσήμανε τα εξής: «Δίνουμε προτεραιότητα, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ηπειρωτών με συστηματικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του οικονομικού κλίματος, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την αντιμετώπιση της μάστιγας ανεργίας στην στήριξη της οικογένειας, στην αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών, στην  πρόσβαση όλων των Ηπειρωτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, στην ανάδειξη του πολιτισμού σε εργαλείο διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας των πολιτών».
Σε ότι αφορά το σχεδιασμό ο κ. Ζάψας σημείωσε πως «Προωθούμε την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού της Ηπείρου με όλα τα νέα δεδομένα της πολιτικής πραγματικότητας, τις δυνατότητες και πόρους της περιοχής για ρεαλιστική και εφαρμόσιμη χωροθέτηση παραγωγικών δραστηριοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τις αξίες και παραδόσεις της».
Τέλος και σε ότι αφορά την Π.Ε. της Άρτας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως σε πρώτη προτεραιότητα είναι η λήψη μέτρων προστασίας του Αμβρακικού,  η ολοκλήρωση των αποχετευτικών έργων και των βιολογικών καθαρισμών των οικισμών του κάμπου, η λήψη μέτρων προστασίας της διάβρωσης των ακτών, η ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου του κάμπου της Άρτας για τον περιορισμό των γεωτρήσεων και την εφαλμύρωση του υδροφόρου ορίζοντα, η διευθέτηση της κοίτης του Αράχθου και κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, η ενεργειακή αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής και η βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Άρτας με τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου που είναι αίτημα του επιμελητηρίου και του επιχειρηματικού κόσμου.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ζάψας κάλεσε τους Αρτινούς να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης.
Να σημειωθεί πως τον κ. Ζάψα προσφώνησε ο πρώην υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Άρτας με τον συνδυασμό «Ήπειρος Τόπος Να ζεις» Κώστας Μπόβολος, ενώ ακολούθως ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, από βήματος χαιρέτισε τη συγκέντρωση με ευχές για επιτυχία του συνδυασμού συνεργασίας.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Άρτας Δημήτρης Χαμπίπης, παρουσίασε όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου, πριν δώσει το λόγο στον Γ. Ζάψα για την κεντρική ομιλία, την οποία μεταξύ άλλων παρακολουθήσαν και οι δυο γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ Άρτας Άλκης Παπαχρηστάκης, και ΔΗΜΑΡ, Μιχάλης Καττής, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Άρτας Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο αντιδήμαρχος Αρταίων Φ. Γεωργίου κ.α.
Το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Βασίλη Ψαθά, τον Δήμαρχο Αρταίων, Γιάννη Παπαλέξη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Παπάζογλου καθώς και τη Διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.
Επίσης το πρωί της Παρασκευής μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Φιλιππιάδα όπου επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι – χοιροτρόφοι καθώς και στα ημιτελή έργα υποδομών (Τύρια - Θεσπρωτικό και Πρέβεζα – Φιλιππιάδα – Δυτικός Άξονας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου