Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τι να προσθέτετε στο παγωτό σας για να μην παχαίνετε!

Πριν από καιρό σας είχαμε πει τι να τρώτε για να μην παίρνετε θερμίδες, όταν έχετε καταναλώσει πίτσα ή σουβλάκια.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μία μικρή προσθήκη στο παγωτό σας όχι μόνο θα το κάνει υγιεινό, αλλά θα σας προστατέψει από τα επιπλέον κιλά.
Ποιο είναι το super συστατικό
Πρόκειται για το ρόδι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλούδα του είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ οι σπόροι του περιέχουν ένα λιπαρό οξύ που συνδέεται με την καύση του λίπους.
Παράλληλα, σύμφωνα με προγενέστερη έρευνα αποδεικνύεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βελτιώνει και την αντίδραση του οργανισμού στην ινσουλίνη, μειώνοντας έσι την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές προσέθεσαν φλούδα ροδιού και το λάδι από τους σπόρους του, στο κανονικό παγωτό σε πολύ χαμηλά επίπεδα - λιγότερο από το 1% του συνολικού βάρους του.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, αυτό ήταν αρκετό για να βελτιώσει σημαντικά την περιεκτικότητα του παγωτού σε αντιοξειδωτικές ουσίες και να επιταχύνει την καύση του λίπους, χωρίς όμως να επηρεαστεί η γεύση και η υφή του.



Πηγή: 
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου