Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου -«Έκρυβε» με το αζημίωτο πρόστιμα ύψους 20 εκατ. ευρώ



Στις φυλακές της Χίου οδηγήθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Δημήτρης Μπουντούρης με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο Δημήτρης Μπουντούρης, ο οποίος από το 2010 είχε τεθεί σε αργία από την υπηρεσία για την υπόθεση, κλήθηκε και πάλι να καταθέσει στον ανακριτή, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης. Παρότι είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, τελικά, όπως γράφει η «Καθημερινή» η εξέλιξη της υπόθεσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον πρώην διευθυντή, η προφυλάκιση του οποίου προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, μολονότι το σκάνδαλο απασχολούσε χρόνια την κοινή γνώμη. . Η σύζυγός του, η οποία κλήθηκε και αυτή να καταθέσει, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του μήνα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για κατάθεση και ο πρώην υποδιευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου Κυριάκος Δικτυόπουλος. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρυσι σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή για άλλη υπόθεση (χρέη προς το Δημόσιο).
Το σκάνδαλο των Κυκλάδων
Στην Πολεοδομία Σύρου είχε στηθεί ένα κύκλωμα γύρω από την εκμετάλλευση πολυτελών αυθαιρέτων στις Κυκλάδες. Όπως είχε αποδείξει η εισαγγελική έρευνα, ο επί σειράν ετών διευθυντής και ο υποδιευθυντής της πολεοδομίας «παρέλειπαν» -με το αζημίωτο- να εισπράξουν πρόστιμα, από το 2005-2009, αξίας συνολικά άνω των 20 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι προσωπικοί λογαριασμοί τους βρέθηκαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένοι». Εκεί είχαν βρεθεί πληθώρα καταθέσεων από μηχανικούς, τεχνικές εταιρίες, ξενοδόχους, αλλά και από τον Δήμο Μυκόνου.



Πηγή
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου