Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

5 καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας

Όλοι τα κάνουμε, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό…
Σας παρουσιάζουμε πέντε λάθη που, ίσως κάνετε σε καθημερινή βάση, με συνέπειες πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζεστε!
Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο
Ίσως θεωρείτε ότι είναι ένας τρόπος προκειμένου να κερδίσετε λίγες παραπάνω παραγωγικές ώρες την ημέρα, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εμφράγματος, πίεσης και διαβήτη.

Βαριέστε το οδοντικό νήμα
Οι παθήσεις των ούλων αποτελούν την σημαντικότερη αιτία απώλειας των δοντιών στον κόσμο. Επίσης, τα βακτήρια του στόματος μπορούν να εισβάλλουν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας χρόνιες φλεγμονές που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, εγκεφαλικού ή ακόμη και πρόωρου τοκετού.
Δεν βγάζετε τους φακούς επαφής, ενώ είστε κρυωμένοι
Σύμφωνα με ειδικούς της σχολής οπτικομετρίας του Birmingham στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όταν είμαστε άρρωστοι τα μάτια μας έχουν μειωμένη παραγωγή δακρύων, και αυτό μας καθιστά πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των οφθαλμών.
Ακούτε δυνατά μουσική
Όταν ακούτε πολύ δυνατά μουσική, καλό θα είναι να κάνετε διαλλείματα για τουλάχιστον 60 λεπτά, ώστε να προστατεύσετε τα αυτιά σας.
Πέφτετε στο κρεβάτι μετά το φαγητό
Αφήνετε να περάσουν 2 με 3 ώρες από το γεύμα, πριν πάτε για ύπνο, καθώς εμποδίζετε να γίνει σωστά η διαδικασία της πέψης και μπορεί να αντιμετωπίσετε γαστρεντερολογικής φύσεως προβλήματα ή να κάνετε ανήσυχο ύπνο. Επίσης, αν υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα γαστρικά οξέα ανεβαίνουν στο λάρυγγα και μπορεί να προκαλέσουν χημικό έγκαυμα στις χορδές σας.
onmed.gr

Πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου