Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

590 άτομα συνελήφθησαν και 135 υποθέσεις εξιχνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τις υπηρεσίες Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνελήφθησαν συνολικά (590) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (135) υποθέσεις που αφορούσαν την  εξάρθρωση  σπειρών διαρρηκτών και κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών, εξιχνίαση ληστειών καθώς και άλλα αδικήματα
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Δεκέμβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά (590) άτομα.
Ειδικότερα:
.Λαθρομετανάστες: 421  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου  «περί ναρκωτικών»: 24 άτομα
.Εγκληματική οργάνωση: 5 άτομα
.Ληστεία: 8 άτομα
.Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 26  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 20 άτομα
.Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 16 άτομα
.Διακίνηση λαθρομεταναστών: 14 άτομα
.Λαθρεμπόριο: 2 άτομα
.Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων: 1 άτομο
.Παραβάσεις Νομοθεσίας  περί Αθλητισμού: 2 άτομα
.Παραβάσεις Νομοθεσίας περί Βεγγαλικών –Φωτοβολίδων: 3 άτομα
.Απειλή – Εξύβριση- Αντίσταση- Απείθεια: 5 άτομα
.Διατάραξη οικιακής ειρήνης – αυτοδικία: 3 άτομα
.Σωματικές βλάβες: 4 άτομα
.Ενδοοικογενειακή βία: 7 άτομα
.Καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): 19  άτομα
.Παράβαση νομοθεσίας περί φορολογίας: 2 άτομα
.Παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και οικοδομικού κανονισμού: 4 άτομα
.Παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.: 4 άτομα
2.Εξιχνιάστηκαν συνολικά (135) υποθέσεις και ειδικότερα:
  • Σαράντα  πέντε (45) κλοπές - διαρρήξεις.
  • Είκοσι δύο (22) κλοπές τροχοφόρων.
  • Πέντε (5) ληστείες.
  • Δεκαεννέα  (19) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
  • Επτά  (7) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
  • Δεκαεννέα (19) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί όπλων.
  • Μία (1) περίπτωση Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων.
  • Δύο (2) περιπτώσεις λαθρεμπορίου.
  • Δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις πλαστογραφίας.
  • Μία (1) περίπτωση απάτης.
3. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:
  • Ηρωίνη: 1264,37 γραμμάρια
  • Κοκαϊνη: 9,9 γραμμάρια
  • Ακατέργαστη κάνναβη:   404  κιλά  και 828, 34 γραμμάρια
  • Ναρκωτικά χάπια: 178
  • Δενδρύλλια:17
  • Κυνηγετικά όπλα: 21
  • Πιστόλια (replica): 2
  • Σιδηρογροθιά: 2
  • Οχήματα : 14
  • Πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα : 15
  • Λαθραίος καπνός: 1 κιλό και 620 γραμμάρια
  • Αρχαία αντικείμενα: 371 πήλινα θραύσματα και τρία χάλκινα νομίσματα
  • Χρηματικό ποσό:8.835 ευρώ.
4. Ανευρέθηκαν :
  Ένα (1) Ι.Χ. Φορτηγό, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πέντε (5)  δίκυκλα.
5.                             Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
·         Συνελήφθησαν  την 02-12-2013 στην Κορώνη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και είδη διατροφής και ρουχισμού. Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε επίσης ένταλμα για ληστεία και καταδικαστικές αποφάσεις.
·         Συνελήφθη, την 05-12-2013 στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 21χρονος αλλοδαπός έμπορος ηρωίνης στον Ριζόμυλο Αιγίου. Ο δράστης πούλησε σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον αγοραστή, ναρκωτικές ουσίες έναντι 2.600€. Στην κατοχή του και σε υπαίθριες καβάντζες, κατασχέθηκε συνολικά περίπου ένα κιλό ηρωίνης.
·         Συνελήφθησαν την 05-12-2013 από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, μέλη κυκλώματος  διακίνησης λαθρομεταναστών και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε δύο περιπτώσεις μεταφοράς (25) λαθρομεταναστών (με όχημα τύπου Van και αυτοκίνητο).
·         Εντοπίστηκαν την 05-12-2013 και 13-12-2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων αντίστοιχα, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε μπλόκα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και το Καλπάκι Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών και κατασχέθηκαν περίπου (383) κιλά κάνναβης.
·         Συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  τρεις αλλοδαποί, μέλη σπείρας, που έκλεβε μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Εξιχνιάστηκαν είκοσι πέντε (25) κλοπές δικύκλων που διέπραξαν τα μέλη της σπείρας κατά το τελευταίο εξάμηνο.
·         Εξιχνιάστηκαν δώδεκα υποθέσεις κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, με λεία που ξεπερνά τις (14.000) ευρώ και συνελήφθησαν την 10-12-2013, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ως δράστες των κλοπών δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά.
·         Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων που έγιναν στις 15 και 17-12-2013, στη Γραμμενίτσα Άρτας και στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας και συνελήφθησαν ως δράστες πέντε ημεδαποί Ρομά.
·         Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα, από δύο γυναίκες Ρομά, ηλικίας 41 και 39 ετών, που προσπάθησαν να υπνωτίσουν το θύμα τους με αναισθητική ουσία.
·         Εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, δύο κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών από τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνελήφθησαν  εννιά (9) διακινητές και δεκατέσσερις (14) λαθρομετανάστες. Οι διακινητές διευκόλυναν τις μετακινήσεις των μεταναστών με νταλίκα και αυτοκίνητα, τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ από τη δράση τους αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ.
·         Συνελήφθη την 24-12-2013 από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες. Ο δράστης εμπλέκεται σε τρεις ληστείες από τα ταμεία των Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής και Ζωγράφου Αττικής και  από τα ταμεία του Τ.Α.Π. Δ.Ε.Η. στα Πατήσια Αττικής, με συνολική λεία το ποσό των (176.757) ευρώ.
·         Συνελήφθη την 29-12-2013 στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφάλεια Άρτας, ένας 41χρονος αρχαιοκάπηλος. Στην κατοχή του βρέθηκαν (371) πήλινα θραύσματα, χάλκινα νομίσματα και αντικείμενα, που χρονολογούνται στον 3ο -2ο  αιώνα π.χ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου