Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πως να απαλλαγείτε από το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς

Πολλές φορές ο οργανισμός μας και συγκεκριμένα τα νεφρά μας, λόγω τροφών που καταναλώσαμε... ορμονικών διαταραχών, παθολογικών παραγόντων (κακή κυκλοφορία του αίματος, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα), μεγάλη κατανάλωση αλατιού, χαμηλή πρόσληψη καλίου κ.α., κάνουν κατακράτηση υγρών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς, το οποίο όμως μπορούμε να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε πρώτα απ’ όλα είναι η κατανάλωση του αλατιού, δηλαδή του νατρίου. Περιορίστε όσο περισσότερο μπορείτε την ποσότητα αλατιού και αυξήστε την ποσότητα του καλίου που καταναλώνετε, διότι έχει την ιδιότητα να απομακρύνει το νάτριο από τον οργανισμό σας.
Τρόφιμα πλούσια σε κάλιο είναι τα εξής: μπανάνα, αβοκάντο, πορτοκάλι, πεπόνι, αχλάδι, σταφίδα, γλυκοπατάτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μπρόκολο, αγκινάρα, ξηροί καρποί χωρίς αλάτι, όσπρια, μανιτάρια και ντομάτα.
Επίσης, αυξήστε τις ποσότητες νερού, τσαγιού και γενικότερα υγρών που καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό και περιορίστε όσο το δυνατόν το αλκοόλ, το οποίο σας αφυδατώνει και ενισχύει την κατακράτηση. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε από το σώμα σας την περίσσεια ποσότητα σε νάτριο και επομένως θα μειώσετε το φούσκωμα.
Τέλος, αντί για κρέας, φάτε ψάρι, που είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν την τάση να καταπολεμούν την κατακράτηση.

Πηγή:tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου