Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με την Υπουργό Τουρισμού

Τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία του αεροδρομίου Ιωαννίνων μονοπώλησαν τη συζήτηση, στη συνάντηση που είχαν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Η Υπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο συνοδευόμενη, από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά, τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα και συνεργάτες της.

Ο Δήμαρχος την ενημέρωσε διεξοδικά για θέματα αρμοδιότητας της όπως και για
την μεγάλη επιχείρηση εξωστρέφειας που υλοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής κι Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου και τόνισε την ανάγκη να συμπεριλαμβάνονται τα Ιωάννινα σε όλες τις εκστρατείες προβολής που διοργανώνονται από το κέντρο.
Τη συζήτηση μονοπώλησε το ζήτημα του αεροδρομίου Ιωαννίνων και των σοβαρών προβλημάτων που ανακύπτουν τόσο με την ολοκλήρωση των έργων όσο και με την αξιοπιστία των πτήσεων.
«Ο εσωτερικός τουρισμός, στον οποίο στηρίζονταν επί πολλά χρόνια η Ήπειρος και τα Γιάννινα, έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Για το άνοιγμα στο εξωτερικό είναι προυπόθεση η αξιόπιστη λειτουργία του αεροδρομίου. Αν δεν διασφαλίσουμε το γεγονός ότι οι πτήσεις θα εκτελεστούν, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και δεν δώσουμε ώθηση στο αεροδρόμιο με νέες γραμμές και νέους προορισμούς, τότε δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Η Υπουργός στη συνάντηση που είχε με τον κ. Φίλιο αναγνώρισε τα προβλήματα αυτά και σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει γίνει αποδέκτης του πολύ μεγάλου και έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει από την Τουρκία για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων.
Από την πλευρά της κάλεσε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του στην Αθήνα για μία πιο πλήρη κι διεξοδική συζήτηση.
«Έγινε σαφές ότι εάν θέλουμε οφέλη στον τουρισμό θα πρέπει να επιλύσουμε όλα τα θέματα του αεροδρομίου. Η συζήτηση με την κ. Κεφαλογιάννη ήταν χρήσιμη και θα υπάρξει και συνέχεια», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου