Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με την Άννα Διαμαντοπούλου

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αύξηση των προυπολογισμών για την Παιδεία και την οποία έχει ξεκινήσει το  «Δίκτυο για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο.

Όπως ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, η συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών στις χώρες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα ωφελήσουν όλες της χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και ειδικά τις χώρες του Νότου.
«Ο μεγαλύτερος ασθενής στην περίοδο της κρίσης είναι η εκπαίδευση. Με την πρόταση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους λαούς της ΕΕ να παλέψουν για ένα κοινό σκοπό όπως αυτόν της Παιδείας, διότι οι επιπτώσεις της μειωμένης επένδυσης σε αυτή είναι τεράστιες» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου και ζήτησε από τον Δήμαρχο την αρωγή του ώστε να ενημερωθεί το κοινό της περιοχής και να συμβάλλει στηρίζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση.
Η συγκέντρωση των υπογραφών πολιτών που στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε και θα γίνεται στη διεύθυνση www.invest-in-education.eu ως και τον Αύγουστο του 2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου