Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό είναι το χωριό των αιωνόβιων στην Κρήτη -Ποιο είναι το διατροφικό μυστικό τους!!



Μπορεί η Αγία Παρασκευή Αμαρίου Κρήτης να έγινε γνωστή, πανελληνίως, ως το χωριό που γέννησε και ανάθρεψε τον δικτάτορα Στυλιανό Παττακό, όμως θεωρείται και... πρωταθλήτρια στα χρόνια ζωής των κατοίκων της, εντός και εκτός του χωριού. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς ή... έπιασε τον αιώνα, ή τον πέρασε ή τον ακουμπά!

Όμως, φαίνεται, πως ο οικισμός έχει... παράδοση να γεννά αιωνόβιους ή υπεραιωνόβιους. Ο Κώστας Φουντουλάκης, σύμφωνα με το madeincreta, θυμάται την απάντηση που του έδιδε η μάνα του όταν την ρωτούσε το έτος που γεννήθηκε: «Δε γατέχω κοπέλι μου», του απαντούσε. «Σε έκαμα όντε βγαίνανε τα κολοκύθια», του προσδιόριζε την εποχή, όχι όμως και τον χρόνο!
Ο ίδιος αποδίδει «το μέγιστο της ζωής» των κατοίκων στις κλιματολογικές συνθήκες του χωριού και στη διατροφή τους. «Το κλίμα είναι πολύ καλό, δεν έχομε υγρασία», υποστηρίζει, «τρώμε το γνήσιο λάδι, τρώμε όσπρια πολλά και πίνουμε και το κρασάκι μας. Αλλά το σπουδαιότερο είναι το λάδι και εγώ δεν μπορώ το ψιλό, δεν το καταλαβαίνω, δεν με πιάνει».

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου