Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΑΡΤΑ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» :Δεν πρόκειται να αποδεχτούμ​ε κανένα τετελεσμέν​ο στα φράγματα της Άρτας

ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
Η συγκυβέρνηση έχει βαλθεί να παραδώσει τον δημόσιο πλούτο της χώρας στους ιδιώτες. Βιάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα, καθώς βλέπει το καντήλι της να σβήνει και προχωρά, με 4 μόλις ημέρες διαβούλευσης, στον τεμαχισμό της ΔΕΗ και την εκχώρηση των μονάδων παραγωγής και των εκατομμυρίων καταναλωτών σε ιδιώτες, μέσα από τη λεγόμενη "Μικρή ΔΕΗ".
Σε αυτές τις μονάδες περιλαμβάνονται και τα υδροηλεκτρικά φράγματα στον Άραχθο, μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, το Πουρνάρι 1 και 2, .

Η στάση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι αταλάντευτη και ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ μονάδες στρατηγικής σημασίας για τον τόπο, να περιέλθουν στα χέρια ιδιώτη, που μόνο του σκοπός θα είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους.
Τα φράγματα, που στέκονται πάνω από τα κεφάλια μας, διασφαλίζουν, ακριβώς λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας και την άδρευση του κάμπου.
Η ενέργεια είναι εθνικός πλούτος και η παροχή ηλεκτροδότησης κοινωνικό αγαθό.
Ας αντιληφθούν όσοι θεωρούν ότι μπορούν να ξεπουλήσουν τον ιδρώτα και το αίμα του λαού μας, ότι το σύνθημα "ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ", δεν είναι απλά για κατανάλωση σε πορείες. Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση και θα αγωνιστούμε να την υπερασπίσουμε.
Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανένα τετελεσμένο και αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι.
Καλούμε όλον τον αρτινό λαό, αλλά και τον κόσμο από τους όμορους δήμους σε συσπείρωση και μαζική κινητοποίηση για να ακυρώσουμε στην πράξη όσα σχεδιαζονται μακριά από εμάς για εμάς.

Άρτα 12 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου