Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΕ για την καθυστέρηση επιστροφής Φ.Π.Α

 Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις από τις εφορίες.
 Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν άμεσα το ΦΠΑ για να αποφύγουν αυστηρά πρόστιμα, το δημόσιο εξακολουθεί παρά τις εξαγγελίες να καθυστερεί την επιστροφή του.

Τονίζουν δε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι επιστροφές του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις εξακολουθούν να γίνονται με το σταγονόμετρο, παρά και τις σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή νέας διαδικασίας και ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ που δικαιούνται και η αγορά απεγνωσμένα αναζητά ρευστότητα.
 Η μη τήρηση των δεσμευτικών προθεσμιών εκτός του ότι οδηγεί σε μεγάλη σώρευση εκκρεμούσαν υποθέσεων, επιβαρύνει το Δημόσιο με τόκο εκπρόθεσμης επιστροφής 6%.
Με βάση τα στοιχεία αυτά οι βουλευτές ερωτούν για ποιο λόγο καθυστερεί η επιστροφή του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και πώς σκοπεύει το υπουργείο να λύσει το πρόβλημα, ενώ θέτουν και το θέμα της συμψηφισμών των οφειλών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου