Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

"Η Γυναίκα της Ζάκυνθος" στη Δωδώνη

Το Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους συντελεστές της παράσταση δραματοποιημένης ποίησης «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» επιθυμεί να μεταφέρει και να παρουσιάσει το παραπάνω έργο σε αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης.

Στόχος της πρωτοβουλίας τους αυτής είναι η συνάντηση με τους άγνωστους αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδος – πλην όμως πολύ αξιόλογους – μέσα από μια χειρονομία σεβασμού προς αυτούς, καθώς και η δημιουργία ενός εναλλακτικού πολιτιστικού περιπάτου.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/03/201, επίσκεψη εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, από τον πρόεδρο του Διαζώματος κ. Σταύρο Μπένο συνοδευόμενο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργο Λούκο, τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη και την ηθοποιό κα Όλια Λαζαρίδου,  για να εξετάσουν τις τοπικές συνθήκες του χώρου, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η παράσταση αυτή.
Τους παραπάνω ξενάγησαν στο χώρο, ο προϊστάμενο της ΙΒ΄ εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων κ. Κων/νος Σουέρεφ και ο προϊστάμενος της επιστημονικής επιτροπής της Δωδώνης κ. Γιώργος Σμύρης.
          Στην επίσκεψη  είχαν προσκληθεί από τον κ. Στ. Μπένο και παραβρέθηκαν, προκειμένου να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις  για την παραπάνω πρωτοβουλία, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δωδώνης κ. Άκης Κολιγιώτης,  ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου  κ. κ. Χρήστου Κων/νος και Γιαννάκης Βασίλης καθώς επίσης και οι πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων, κ. Λώλος Δημήτριος (αδελφότητα Μαντειωτών), Παππάς Περικλής (αδελφότητα Μελιγγιωτών) και Παντούλας Δημήτριος (αδελφότητα Δραμεσιτών
                                                Για το Δ.Σ. του Π.Κ. Δ. Δωδώνης
                                                          Ο Αντιπρόεδρος
                                                         Γιαννάκης Βασίλης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου