Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τα επιβατηγά αεροπλάνα του Ισραήλ ετοιμάζονται να πετούν λέιζερ



Τέλος στις ασύμμετρες απειλές από εδάφους με το νέο σύστημα ανίχνευσης-εξουδετέρωσης κινδύνου!Το Ισραήλ είναι πλέον σε θέση να μάχεται αποφασιστικά με τις ρουκέτες που εκσφενδονίζονται από ώμους ανθρώπων και θα το κάνει μάλιστα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα λέιζερ!

Σε κάτι που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πρόγραμμα SkyShield, που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή ανάδοχο εταιρία Elbit Systems, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα δοκιμαστικά και πήρε την απαραίτητη πιστοποίηση για εμπορική χρήση.

Ο στόχος του SkyShield δεν είναι άλλος από τον αφοπλισμό των φορητών απειλών εδάφους-αέρος μέσω εντοπισμού με λέιζερ και καταστροφή!
Το C-MUSIC, η εμπορική εκδοχή του SkyShield, παντρεύει τεχνολογίες λέιζερ με θερμικές κάμερες ώστε να είναι σε θέση να εκτρέπει τις εισερχόμενες απειλές. Αφού εντοπίσει λοιπόν τη ρουκέτα μέσω υπέρυθρου ανιχνευτή, πυροδοτεί το λέιζερ, το οποίο διακόπτει το σύστημα κατεύθυνσης του πυραύλου, βγάζοντάς τον έτσι εκτός τροχιάς, και κατόπιν τον κάνει να εκραγεί σε ασφαλή απόσταση από το επιβατικό αεροπλάνο.
 «Το SkyShield δοκιμάστηκε κάτω από τις πλέον περίπλοκες και σοφιστικέ συνθήκες δοκιμών που έχουν λάβει ποτέ χώρα στο Ισραήλ και είναι πλέον έτοιμο να προστατεύσει τις ισραηλινές αερογραμμές», δήλωσε ο ταξίαρχος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας Eitan Eshel.
Το τεχνολογικό επίτευγμα έρχεται ως απάντηση στην τρομοκρατική ενέργεια του 2002 στη Μομπάσα της Κένιας, όταν δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το έδαφος κατά ισραηλινής επιβατικής πτήσης λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους. Οι πύραυλοι έχασαν βέβαια τον στόχο τους και τους 250 επιβάτες για λίγο, το ζοφερό γεγονός έκανε ωστόσο τον τότε πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόλ να καλέσει σε επείγουσα αμυντική απάντηση.
Παρά το «κατεπείγον» της κυβερνητικής παραγγελίας, το πρόγραμμα καθυστέρησε λόγω έλλειψης κονδυλίων και περιπλοκών στον διαγωνισμό. Η νικήτρια ανάδοχος Elbit Systems, όταν της ανατέθηκε ο σχεδιασμός, ολοκλήρωσε το σύστημα σε 3 χρόνια.
ο σύστημα θα εφαρμοστεί αρχικά σε όλα τα αεροσκάφη των ισραηλινών αερογραμμών της El Al, αν και η Elbit έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια και με άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο...
Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου