Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι φώναζαν με ντουντούκες «Εκκενώστε το Ληξούρι» -Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα



Tην παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι φήμες που διακινήθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Κεφαλονιά, για επικείμενο μεγάλο σεισμό και άμεση ανάγκη εκκένωσης του Ληξουρίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, κάποιοι που εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί, τους κάλεσαν να εγκαταλείψουν την πόλη επειδή επίκειται νέος μεγάλος σεισμός. Μάλιστα, ορισμένοι ανέφεραν ότι οι άγνωστοι που διέσπειραν τις φημές, χρησιμοποίησαν ακόμη και ντουντούκες. 
Η εισαγγελική έρευνα έχει σκοπό καταρχάς να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι αναφορές αυτές και κατά δεύτερον, αν κάτι αποδειχθεί, να εντοπιστεί το άτομο που προκάλεσε τον πανικό στους κατοίκους.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης η Πυροσβεστική, με ανάρτησή της στο Twitter,  διέψευσε τη φημολογία ότι επίκειται νέος μεγάλος σεισμός και ότι πρέπει να εκκενωθεί το Ληξούρι. Συγκεκριμένα έγραψε: «Με αφορμή ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ληξουρίου σας γνωρίζουμε ότι η ΓΓΠΠ ουδέποτε εξέδωσε τέτοια ανακοίνωση» ενώ ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το δημαρχείο Κεφαλονιάς.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου