Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αγριεύει η κόντρα με την κυβέρνηση -Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες και ενισχύουν τα μπλόκα



Οι αγρότες αντιδρούν στο νέο καθεστώς φορολόγησης και δηλώνουν προετοιμασμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να κάνουν μπλόκα με τα τρακτέρ σε όλη τη χώρα. Την αρχή έκαναν χθες οι αγρότες της Καρδίτσας, από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ μπλόκα στήθηκαν και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Οι αγρότες αντιδρούν στο μέτρο για την τήρηση βιβλίων, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί εάν τελικά το ποσό των 10.000 ευρώ θα είναι η οροφή του ετήσιου τζίρου, βάσει του οποίου κάποιος αγρότης θα πρέπει να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων.
Τα μπλόκα και οι συγκεντρώσεις
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων είχε εκτιμήσει, πρόσφατα, ότι υπολογίζεται να στηθούν περίπου 30-40 μπλόκα κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας.
Οι συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί
Κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα στις 11.30 το πρωί, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο της Ερμίτσας Αγρινίου.
Με μπλόκο στο Κάστρο, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Βοιωτοί αγρότες.
Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό.
Στα Χανιά, αγρότες, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση που οργανώνουν στις 12 το μεσημέρι στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου.
Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ αυτοί σε Δράμα και Καβάλα πρόκειται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρύ, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου