Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση για συγκέντρωση φαρμάκων

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους φορείς και τους πολίτες της Ηπείρου, να συνδράμουν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης φαρμάκων, απηύθυναν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ν. Κάτσιος και οι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα κ. Σ. Τζαλαλής, της Λέσχης LIONS κ. Α. Στεργίου και του Ροταριανού Ομίλου κ. Ευ. Αθανασίου.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων, θα γίνει το Σάββατο 1η Μαρτίου στο Διοικητήριο της Περιφέρειας από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
 Το φαρμακευτικό υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί σε προνοιακά ιδρύματα και κοινωνικά φαρμακεία της Ηπείρου.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
"Σήμερα η συνέργεια και η αλληλεγγύη σε αυτόν τον τομέα είναι κάτι που χρειάζεται η κοινωνία.
Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου, ευχαριστώ όλους αυτούς τους φορείς, που συνεργαζόμενοι, θα δώσουν κάποια ανακούφιση σε ανθρώπους, που σε άλλες εποχές ούτε καν θα σκέφτονταν να πάρουν φάρμακα από μια τέτοια πρωτοβουλία".
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλας Κάτσιος ευχαρίστησε το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ιωαννίνων για τη συνδρομή του στη συλλογή και ταξινόμηση των φαρμάκων που θα συγκεντρωθούν, και ανακοίνωσε πως από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προγραμματίζεται η συνέχιση της πρωτοβουλίας και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
Μεταξύ άλλων σημείωσε: "Η αυριανή ενέργεια αποτελεί συνέχεια των δράσεων του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας και κατά τη γνώμη μου, είναι μια από τις πιο σημαντικές, ακριβώς γιατί έχει να κάνει με την βοήθεια στην πρόσβαση σ’ ένα πολύτιμο αγαθό που λέγεται φάρμακο.

 Δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το Κεντρικό Κράτος στην φαρμακευτική πολιτική, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα, πώς η Κοινωνική Αλληλεγγύη, καθώς και ότι οι συνεργασίες με όλους τους φορείς, είναι απαραίτητες για τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα".
Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η φαρμακευτική εταιρία HELP και το νερό ΖΑΓΟΡΙ, και χορηγός επικοινωνίας ο ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου