Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ερώτηση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ για την αδυναμία επαγγελματιών να ναταποκριθούν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α' Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη σχετικά με τη διαβίβαση στοιχείων οφειλετών του ΕΤΑΑ στο ΚΕΑΟ για αναγκαστική είσπραξη μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Η βουλευτής επισημαίνει την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, η οποία τους έχει οδηγήσει στο να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Τονίζει δε ότι υπάρχουν κλάδοι όπως αυτός των Μηχανικών που έχουν την ιδιαιτερότητα (μειονέκτημα) έναντι της πλειοψηφίας των εργαζομένων, να ασφαλίζονται για την ιδιότητα τους και όχι για το χρόνο κατά τον οποίο εργάζονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως μονίμως εργαζόμενοι και άρα να είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν τις εισφορές τους.
 Η απάντηση του Υπουργείου σ' αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα είναι η διαβίβαση των οφειλών των ασφαλισμένων στο ΚΕΑΟ και η άμεση απειλή με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.
Με δεδομένη λοιπόν την πολύ δύσκολη πραγματικότητα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η βουλευτής ερωτά πώς θα διασφαλίσει το Υπουργείο την πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αν θα προβεί στην αναστολή της αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων κλάδων που έχουν πληγεί βαθύτατα από την κρίση, ενώ θέτει και το θέμα της ενεργοποίησης του κλάδου ειδικών παροχών που προβλέπει μια σειρά από παροχές όπως επίδομα ανεργίας, μητρότητας, αναπηρίας κ.λπ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου