Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΟΡΤΆΣΘΗΚΕ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σήμερα πρώτη Μάη  «1η ΜΑΗ»,  128 πορείες αγώνων για καλλίτερες μέρες δουλειάς και διαβίωσης.
21ος  αιώνας  και αντί οι αγώνες των εργαζομένων να βελτιώσουν τη θέση τους δυστυχώς έχασαν κεκτημένα δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες πολλών χρόνων  και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας«πως πάνε τα παιδιά σου κόρακα; Όσο πάνε και μαυρίζουν». 
Αυτή είναι η τραγική κατάσταση για τη χώρα μας και τους εργαζομένους.   Μέσα σ’ αυτή την πραγματικότητα  πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με την καθιερωμένη   πορεία  εργαζομένων απολυμένων και ανέργων  στην πόλη των Ιωαννίνων.

 Η αφετηρία  της πορείας  ήταν  το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, όπου πραγματοποιήθηκε  συγκέντρωση,  με κατάληξη  στο κτιριακό  σχολικό συγκρότημα της παλιάς  Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής  Ακαδημίας .
 Στην πορεία  συμμετείχαν  όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς.   Για την ημέρα της πρωτομαγιάς δεν μίλησε κανείς στους συγκεντρωμένους. Δηλώσεις έκαναν στα τοπικά κανάλια  οι εκπρόσωποι των φορέων και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.   
Η συνδικαλιστική παράταξη του  Κ. Κ.Ε. το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την δικιά του πορεία    με αφετηρία την πλατεία Δημοκρατίας από το δημαρχείο κατά τις 10.45.
Παρά το ότι οι πορείες πραγματοποιήθηκαν με βροχερό καιρό εν τούτοις συμμετείχε αρκετός κόσμος όχι όμως τόσος σε σχέση με την κατάσταση που βιώνει ο λαός σ’ αυτή τη χώρα.. 
Η πορεία έγινε ήρεμα και χωρίς προβλήματα . Η τροχαία Ιωαννίνων  με παρόντα το διοικητή της τροχαίας  δίνοντας τις οδηγίες στους τροχονόμους  διευκόλυνε για ομαλή διεξαγωγή της. 
Η πορεία κατέληξε στην περιφέρεια Ηπείρου , όπου οι συμμετέχοντες  έφυγαν από το χώρο χωρίς προβλήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου