Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Απαγόρευση αλιείας σε όλα τα ποτάμια της Ηπείρου

Mε απόφαση που  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη    απαγορεύεται η αλιεία  σε όλα τα ποτάμια, τους παραποτάμους αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1η Μαΐου 2014 έως 31 Μαΐου 2014.
Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση της αλιείας ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο. Στόχος είναι η προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα. 

Οι παραβάτες τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/70, όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν. 2040/92). Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση αδείας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομων αλιεμένων προϊόντων, κατάσχεση, εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.
Υπεύθυνες αρχές για την τήρηση της απόφασης είναι η ΕΛ.ΑΣ., τα Δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές αρχές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου