Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γ,ΚΑΨΑΛΗΣ: ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Με αίσθημα μεγάλης ευθύνης υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχοντας, συνολικά, μία πολύχρονη διοικητική εμπειρία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, θα έκανα ιδιαίτερη μνεία στη θητεία μου ως Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Ιδρύματος. 
Δύο είναι, κατά τη γνώμη μου, τα βασικότερα σημεία που προσδιορίζουν το σημερινό πλαίσιο στην ανώτατη εκπαίδευση. 
Το πρώτο έχει να κάνει με την ευρύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και που, ασφαλώς, έχει έντονο αντίκτυπο και στην πανεπιστημιακή ζωή. 
Οι μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος και η συρρίκνωση του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα στην έρευνα και τη διδασκαλία, τη φοιτητική μέριμνα, τη διοικητική λειτουργία και την αναπτυξιακή προοπτική του Ιδρύματος. 
Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, οι οποίες, στην περίπτωση που είναι αναγκαίες, θα πρέπει να γίνονται, από την πολιτεία, σε ένα πλαίσιο συνεχούς διαλόγου και συνεργασίας με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Ωστόσο, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα ενισχύσουμε διαδικασίες δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον δημιουργικής συνεργασίας και προοπτικής.
 Με συνέπεια, διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις αποφάσεις, με συναδελφική αλληλεγγύη και αξιοποίηση όλων των συναδέλφων, με λογοδοσία και υπευθυνότητα αντικρίζουμε το μέλλον με όραμα και αισιοδοξία. 
Διαμορφώνοντας ποιοτικά προγράμματα σπουδών, αξιοποιώντας το σύνολο του δυναμικού μας, βελτιώνοντας τις ερευνητικές υποδομές και προσελκύοντας ικανούς ερευνητές, προβάλλοντας οργανωμένα και συστηματικά το παραγόμενο επιστημονικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πορευτούμε στο μέλλον με ελπίδα και προοπτική.
Συνεργάτες και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ως Αναπληρωτές Πρύτανη θα είναι ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Καθηγητής του Τμήματος Χημείας, ο Θωμάς Μπάκας, Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής και ο Ανδρέας Φωτόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν.

Στον σύνδεσμο http://users.uoi.gr/gkapsali θα βρείτε τη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεών μου για τις επερχόμενες Πρυτανικές Εκλογές, καθώς και Βιογραφικά Σημειώματα των Προτεινόμενων Αναπληρωτών Πρύτανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου