Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣυνέντευξηΑντιδημάρχων Ιωαννίνων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο


Η καθιέρωση για πρώτη φορά, κοινωνικού τιμολογίου στα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ιωαννιτών, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των φορέων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά κυρίως είναι μία σημαντική αρχή που μπορεί να έχει συνέχεια.
Σε πρώτη φάση θα ανακουφίσει τέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία θα τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων και των σημαντικών μειώσεων.
Η καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου έγινε εφικτή μετά τη συνεργασία που είχαν ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου της εργολαβίας για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, ο Φορέας καταφέρνει να αναπροσαρμόσει το τιμολόγιο του.
Έτσι, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, προχωρά σε μειώσεις προς τους Δήμους με αποτέλεσμα ο Δήμος Ιωαννιτών ο οποίος έχει τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων, να απολαμβάνει αναλογικά τα μεγαλύτερα οφέλη.
Ο Δήμος από την πλευρά του, με την εξοικονόμηση πόρων από τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθιερώνει το κοινωνικό τιμολόγιο, επιστρέφοντας έτσι στους πολίτες κάθε ευρώ που μπορεί να εξοικονομήσει.
«Σήμερα βιώνουμε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η τρόικα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Δήμος καθιερώνει το κοινωνικό τιμολόγιο, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Φορέα Διαχείρισης και με το Δήμο Ιωαννιτών και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε εξοικονόμηση πόρων και να τους επιστρέφουμε στους πολίτες.
Ο Φορέας, με βάση τα νέα δεδομένα, προχωρά σε μειώσεις των εισφορών των Δήμων για το 2014. Τη μείωση αυτή αξιοποίησε ο Δήμος και μετά τις συνεργασίες του αντιδημάρχου Οικονομικών, προχωρά η καθιέρωση του Κοινωνικού Τιμολογίου. Εμείς μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Θωμάς Μπέγκας.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας υπογράμμισε ότι η προσπάθεια του Δήμου για τον εξορθολογισμό των ανταποδοτικών τελών θα είναι συνεχής και εξήρε τη συνεργασία με το ΦΟΔΣΑ που έχει ως αποτέλεσμα το κοινωνικό τιμολόγιο και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
«Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί για την επίλυση των προβλημάτων. Όμως κάνουμε μία συνεχή προσπάθεια. Με το Κοινωνικό Τιμολόγιο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες κάνουμε ένα βήμα και θα ωφεληθούν πάνω από τέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά.
Είναι σ’ εξέλιξη η συνεργασία για τον στενό πυρήνα των ανταποδοτικών που αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό και απαιτούν δαπάνες δύο εκατομμυρίων. Προωθούμε δράσεις για εξοικονόμηση  δαπανών και από τον τομέα αυτό», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου