Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ολονύχτια διαμαρτυρία έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Με το δελτίο ειδήσεων που μετέδωσαν έξω από την είσοδο του Ραδιομεγάρου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν έξω από το κτίριο της Λεωφόρου Μεσογείων για όσο διάστημα αντέξουν, όπως λένε χαρακτηριστικά, μετά την απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στις 9 το βράδυ, όπως συνέβαινε κάθε ημέρα τους τελευταίους πέντε μήνες, μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου η Αγλαϊα Κυρίτση πήρε θέση στο ιδιότυπο στούντιο που έστησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και με φόντο τα ΜΑΤ εκφώνησε το «κεντρικό» δελτίο.
Σε αυτό έδωσαν το παρόν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ που εκδιώχθηκαν από το κτίριο τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά την επέμβαση της αστυνομίας βρέθηκαν και το απόγευμα εκατοντάδες πολίτες απαντώντας στο κάλεσμά τους.
Με το τέλος του δελτίου ειδήσεων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μαζευτούν όλοι την Παρασκευή το πρωί στις 7:00 έξω από το Ραδιομέγαρο, μετά την πληροφορία που είχαν ότι κάποιοι από τους εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης, πήραν εντολή να ανέβουν το πρωί εκεί.
Μάλιστα το κάλεσμα μιλούσε για "υποδοχή" την οποία ετοιμάζουν στους εργαζόμενους της ΔΤ, οι οποίοι - όπως έλεγαν -θα μεταβούν στο Ραδιομέγαρο συνοδευόμενοι από Αστυνομικές δυνάμεις.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πλευρά της, καλεί σε νέα συγκέντρωση για τις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης οι κλούβες των ΜΑΤ, που έφραζαν την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους, μεταφέρθηκαν μακριά από την είσοδο του Ραδιομεγάρου της Μεσογείων.
Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Ραδιομεγάρου.
Έξω από το κτίριο βρίσκονταν από νωρίς τα προεδρεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν να τους επιτραπεί να μπουν στην καταμέτρηση, αλλά αυτό δεν συνέβη. Σε ένδειξη συμπαράστασης, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε στάση εργασίας σε όλα τα μέσα από τις 15:00 έως τις 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου