Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Πιτούλη για τη λειτουργία των καταστημάτων στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης καθορίστηκαν οι Κυριακές και αργίες κατά τις οποίες μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα, πέραν των επτά που προβλέπονται από το Νόμο 4177/2013. Σε δήλωσή του ο κ. Πιτούλης ανέφερε: «Η απόφαση έχει γνώμονα την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την διευκόλυνση των τουριστών, επισκεπτών, ταξιδιωτών αλλά και των καταναλωτών στη Θεσπρωτία. Είναι χρέος μας αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών να ευθυγραμμιστούμε με διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο, σεβόμενοι τα δικαιώματα επαγγελματιών και εργαζομένων. Είμαστε κοντά στις εξελίξεις, παρακολουθούμε το περιβάλλον που διαμορφώνεται και μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους παρεμβαίνουμε με αποφασιστικότητα για το συμφέρον του τόπου».
Με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία, τις Κυριακές και ημέρες Αργίας, των καταστημάτων ως κάτωθι:
1) Την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
2) Για τις τουριστικές περιοχές τα καταστήματα να λειτουργούν από την 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, όλες τις Κυριακές από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
α) Στον Δήμο Ηγουμενίτσας: στην Δημοτική Κοινότητα Πέρδικας, την     Τοπική Κοινότητα Πλαταριάς , την Τοπική Κοινότητα Συβότων.
   β) Στον Δήμο Σουλίου : στην Δημοτική  Ενότητα Αχέροντα.
γ) Στον Δήμο Φιλιατών: στην Τοπική Κοινότητα  Σαγιάδας.                                  
3) Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του χρόνου και τις ημέρες αργίας η λειτουργία, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, μπαρ, καφενείων, γαλακτοπωλείων, κυλικείων και συναφών καταστημάτων, ανθοπωλείων, περιπτέρων και εξομοιουμένων καταστημάτων, φωτογραφείων, στιλβωτηρίων και αμιγών καταστημάτων λιανικής πωλήσεως ξηρών καρπών (όπως προβλέπετε από ειδικές διατάξεις που εξακολουθούν και ισχύουν).
4) Για την πόλη της Ηγουμενίτσας σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 899/1976 Π.Δ. «Περί ανακηρύξεως περιοχών της Χώρας ως τουριστικών τόπων», επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία καταστημάτων λαϊκής τέχνης, δερμάτινων ειδών, Αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων – ποτών και τουριστικών ειδών.
5) Επίσης επιτρέπεται να παραμένουν ανοικτά τα τυροκομεία, οπωροπαντοπωλεία και κρεοπωλεία  των τοπικών κοινοτήτων της Π.Ε. Θεσπρωτίας που εξυπηρετούν τις τοπικές ανάγκες από 11:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ. άνευ απασχολήσεως προσωπικού, όλες τις Κυριακές και αργίες του έτους.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου