Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου Ιωαννίνων

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του τη μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί στην περιοχή του Κάστρου.
Το 2ο Ειδικό Σχολείο, φιλοξενεί 14 παιδάκια με ειδικές ανάγκες. Μέχρι σήμερα συστεγάζονταν στο Βοτανικό με το 13ο Δημοτικό Σχολείο. Όμως οι χώροι δεν επαρκούν ενώ οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας Παρασκευή Τσίλη, το προηγούμενο διάστημα, συνεργάστηκε με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί η βέλτιση λύση.
Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα προσθήκης μίας ακόμη αίθουσας στο 13ο Δημοτικό Σχολείο, επιλέχθηκε η λύση της μεταφοράς στο 9ο Δημοτικό, όπου οι χώροι είναι επαρκείς.
Με βάση την εισήγηση της αντιδημάρχου και την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Παιδείας αποφασίστηκε η μεταστέγαση του σχολείου.
Οι εργασίες που απαιτούνται θα εκτελεστούν από την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά (αργίες, Σαββατοκύριακα, γιορτές των Χριστουγέννων),  έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του και σε κάθε περίπτωση οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο με την έναρξη των σχολείων μετά τις διακοπές Χριστουγέννων.
-         Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεκόπη λόγω της προχωρημένης ώρας και θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις επτά το βράδυ.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου