Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πανελλαδικές: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις



Μια ακριβώς εβδομάδα απομένει από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων και όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά κυρίως οι μαθητές διακατέχονται από άγχος και αγωνία. Για όλους πρέπει τα πάντα να γίνουν με απόλυτη ακρίβεια χωρίς λάθη και παραλείψεις.

Οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι όσοι εμπλέκονται με τις εξετάσεις δέχονται αυστηρές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, τις οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν πιστά, διότι ο σκοπός είναι ένας: να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι.
Σύμφωνα με το Έθνος, μετά την εξέταση κάθε μαθήματος ακολουθεί πειραματική βαθμολόγηση, η οποία γίνεται το πρωί ή το απόγευμα της άλλης μέρας από αυτή που εξετάστηκε το μάθημα. Εφόσον μάλιστα από την πειραματική βαθμολόγηση προκύπτουν ανάγκες διευκρινήσεων από την Κεντρική Επιτροπή των εξετάσεων, οι καθηγητές διατυπώνουν σχετικές ερωτήσεις τις οποίες στέλνουν στην Επιτροπή με φαξ ή email.
Η κανονική βαθμολόγηση ξεκινά μετά τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας από αυτή που πραγματοποιήθηκε η εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος, ώστε να δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για την παραλαβή από όλα τα βαθμολογικά Κέντρα των διευκρινήσεων που ενδεχομένως θα παρασχεθούν από την Κεντρική επιτροπή.
Αν κάποιο μάθημα εξετάζεται Σάββατο πρωί, η πειραματική βαθμολόγηση θα γίνεται τη Δευτέρα και η κανονική βαθμολόγηση θα αρχίζει μετά τις 12 τη Τρίτη.
Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
*Το δελτίο του εξεταζόμενου
*Την αστυνομική του ταυτότητα  ή διαβατήριο
*Δυο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα.υο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα.
*Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
-Κινητά τηλέφωνα
*Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για τα κινητά.
*Για να μην βρεθείτε όμως μπλεγμένοι, αφού η χρήση τους απαγορεύεται, το καλύτερο θα ήταν να το αφήσετε σπίτι. Αν σας πιάσουν με κινητό θα βρεθείτε αντιμέτωποι με σοβαρό πρόβλημα. Στην χειρότερη θα σας μηδενίσουν το γραπτό.
*Τα ίδια ισχύουν και για τα σκονάκια και την αντιγραφή.
*Τέλος δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco).
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου